Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Με τον αριθμό ρεκόρ των 13 Μπλε Σημαίων, η Σιθωνία φημίζεται για τις πεντακάθαρες ακτές της!

Η Σιθωνία μπορεί να υπερηφανεύεται για τον αριθμό ρεκόρ των 13 Μπλε Σημαίων στις παραλίες της, συν 1 Μπλε Σημαίας Μαρίνας. Οι Μπλε Σημαίες είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος επιβράβευσης, που εγγυάται την υψηλή ποιότητα του νερού, των παροχών, της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης της ακτής.

Οι παραλίες αυτές βρίσκονται μέσα στο ίδιο το χωριό αλλά και σε απόσταση 5-50 χιλιομέτρων νότια από αυτό, κατά μήκος της δυτικής (Τορωναίος Κόλπος) και της ανατολικής (Κόλπος Αγίου Όρους) ακτογραμμής. Οργανωμένες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, προσφέρουν πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως scuba diving, snorkeling, beach volleyball, περιηγήσεις με βάρκες, καραβάκια και canoe.

Τα Apartments Mantsiou βρίσκονται σε ένα "στρατηγικό" σημείο του οικισμού, απέναντι από την στάση του λεωφορείου (ΚΤΕΛ), με εύκολη οδική πρόσβαση με Ι.Χ. ή μέσο μαζικής μεταφοράς. Από εδώ (και παρακάμπτοντας τα πολύβουα φανάρια της Νικήτης) μπορεί κανείς εύκολα να προσεγγίσει τις περίφημες και δημοφιλείς ακτές της Σιθωνίας.

Go to Top